Direktlänk till inlägg 7 april 2010

Spöken och andar

Av Ingrid - 7 april 2010 21:45

Jag har min egna tro när det gäller andevärden. Före 1997 så hade jag ingen tro på att andarna lever omkring oss alls. Hösten 1997 så dog både min farfar och min pappa med bara 14 dagars mellanrum. Efter en händelse bara några dagar efter att min farfar gått bort så känner jag ibland stark närvaro från "deras" värld. Hitintills alltid positiv och trygg närvaro.


Efter att vi blev tvugna att ta bort Dora har jag haft mycket påhälsning av både djur och nära anhöriga. Jag vet inte om Dora "öppnade kanaler. Första dagarna efter att Dora dog så hörde jag henne här hemma, hon suckade och pratade som hon brukade göra. Jag hörde henne när hennes klor gick på golvet. Såg henne i min ögonvrå, skymta förbi. Den absolut första natten efter att hon dog fanns hon med mig i tidningsbilen, fast hon aldrig åkt i den, när jag körde runt på mitt distrikt. Hon låg och tittade på mig med sina stora bruna ögon, sedan reste hon på huvudet och så reste hon sig, suckade, vände mig ryggen och gick. Så gjorde hon några gånger på natten. Varför? Jag vet inte.

 Under natt mot tisdag förra veckan, så hände nåt annat som var obehagligt. Mitt på rundan, mitt i natten vid halv 5, så hör jag hur en pinne slår mot plåten på bilens sida, som om någon kastar den mot sidan på bilen. Eftersom jag satt och körde mot en korsning så hade jag ögonen på vägen och jag såg varken djur eller människor. Naturligtvis så hoppade jag till i bilen och kände rädsla. Har efteråt försökt att förstå, men hittar inga förklaringar. Nä, pinnen ramlade inte uppifrån ett träd. Det var på sidan det small till. Nä bilen hoppade inte till, vilket den borde ha gjort om det var något jag körde över med hjulen. Ja, jag har kollat efter märken i plåten och smutsen på sidan av bilen men inte hittat något. Natt mot onsdag så kröp jag förbi platsen och javisst, där låg pinnen kvar. Mystiskt, men vem kastade den på bilen? Var det riktat mot mig eller posten, jag kör ju en gul postbil?


En annan natt har farfar varit med mig i bilen. Han har suttit och berättat sina små historier som han gjorde när han levde, om sin tid när han körde "droska" (taxi) i Stockholm. Historierna hörde jag inte, men väl hans skratt. Min pappa har tillsammans med farmor varit med en annan natt, men jag kände bara närvaro, inget hände. Så efter en natts lugn körning igår (natt mellan måndag o tisdag) så trodde jag att det skulle vara lugnt, men så inatt så känner jag helt plötsligt att det börjar lukta kattkiss i bilen. Då trodde jag att jag var tokig. Men så kände jag igen doften. Sonja, våran gamla skogkatthona som vi avlivade för ett år sedan, hmmm.  Straxt därpå så kände jag cigarettrök, men det kan ha sin naturliga förklaring eftersom jag passerade en gård med flera boningshus. Det händer ju att folk går ut och röker mitt i natten.


Det känns nästan som om andarna har tagit en kölapp ;)

Kanske blir det lugnt när Dora får komma hem?

Men samtidigt så undrar jag vad som händer inatt?


Kalla mig gärna tokig! Jag bryr mig inte. Jag återger det jag upplever. Ber ingen att tro på mig. Ber ingen att förstå. Skriver av mig för att slippa tankarna. Kanske också för att försöka förstå, det jag inte begriper.

 
ANNONS
 
Lena

Lena

8 april 2010 18:14

Nej tokig är du då inte! :-) bara blivit mer "öppnad" för det mediala! klart vår nära & kära finns hos oss!! för mej är det helt självklart & naturligt! & jag kallar det inte att tro på? utan jag "vet" att det är så! ;-) sedan får andra tro som dom vill :-)
Var inte rädd! var glad att du kan känna istället!! :-)
Kram & tack för värmande komentarer /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

9 april 2010 08:59

@ Lena:
Jag undrar om det var Doras uppgift att öppna dem kanalerna? Var det därför hon kom till mig? Var det därför hon bara fick stanna hos oss i 1½ år?

Nä jag är inte rädd, jag är glad att jag kan känna deras närvaro.
Men det var obehagligt att få pinnen kastad mot bilen. Vet ju inte om det var någon som var arg på posten som företag eller mig som person eller om det var så att det var någon av "dem på andra sidan" som ville bli sedd. Kan inte komma på vem det kan vara i så fall.
Röklukten kan ha varit min morfar - han rökte pipa :) Fast det luktade cigarettrök, men å andra sidan så hann jag inte träffa min morfar. Han dog 2 år innan jag föddes. Han kanske rökte cigaretter också, men jag har sett bilder på honom med en pipa i mungipan.
Skönt att höra att vi är flera som känner så :-)

Kram

http://solfrallan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 27 november 2012 08:22

Kanske borde jag göra lite uppdateringar...

Av Ingrid - 23 maj 2011 01:24

Ja inte för att jag vinner, mest för att det skulle vara en kul grej...Vad handlar den om då?-Jo en drömtatuering ;-) inklusive en helg i Stockholm på Stockholm Inkbash mellan 26-28 augusti...Var med och tävla du också :-DHär är länken http://www.tlc...

Av Ingrid - 17 april 2011 01:00

Bruno running around and playing like crazy with the ball. Holly trying to catch up and teasing  . Training for the puppyshow may the 1st. And a picture of Svea, our allergic girl. Nice day in the springtime.   Bruno har lekt med fotbollen som en...

Av Ingrid - 15 april 2011 17:17

                  

Av Ingrid - 14 april 2011 21:55

I saw the first Hedgehog of the year this past night. It was in a hurry and run down in the grass in the ditch. So there is no picture. And the first frogs has visited the roads. The big birds (I don´t know there name in english) has arrived. The pic...

Presentation


Bloggen om våra frallor och livet i största allmänhet. Klicka på bilderna så kommer dem upp i större format. Allt bildmaterial är copyrightskyddat så fråga först innan du "lånar".
Tack och Välkomna hit!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Väder

Vädret Ulvsby

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Portaler och listor

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se