Senaste inläggen

Av Ingrid - 10 april 2010 12:35

Hahaha, vilket bra program. Äntligen har dessa grabbar hittat och träffat rätt om vardagens dråpligheter utan att gå till personangrepp.


Gårdagens program var helt fantastiskt. Tyvärr så var det säsongsavslutning, men det kommer tillbaka i höst, YES, YES, YES!!!


Alex mamma dyker upp på förlossningsavdelningen, Anna ber Alex köpa ett cykellås för att låsa fast mamman i väntrummet. Anna vill inte ha svärmor inne i förlossningsrummet. Svärmor har dessutom med sig passerad (mosad) kallops med sig.

Stackars Alex springer runt och letar efter speciella kex som Anna inte kan vara utan. Han hittar kexen i ett personalrum på sjukhuset och en städare kräver 500:- för paketet med kex. När han väl kommer till Anna med kexen, så har Anna kommit så långt in i förlossningen att hon inte vill ha dem och slänger dem över hela rummet.


Till råga på eländet så möts de av en perisktalande barnmorska som pratar dålig svenska, men som är helt otroligt vänlig som barnmorskor är. Anna vill inte ha henne eftersom hon inte förstår henne. Efter lite invecklade ursäkter från Alex, så lyckas barnmorskan förstå att Anna vill byta bm. In kommer en gotländska som är ännu svårare att förstå. Anna ber att Rania, den persisktalande barnmorskan ska komma in igen.


Jag garvade så tårarna rann


Solsidan alltså, hehe


  

Mia Skäringer (Anna), Felix Herngren (Alex), Johan Rheborg (Fredrik) och Josephine Bornebuch (Mikaela).

Bilden är lånad från tv4.se, Foto: Morgan Norman/Söderberg Agentur/TV4

ANNONS
Av Ingrid - 8 april 2010 12:00

Fick en ingivelse när jag var och handlade mat inför påskhelgen.


Oftast så är det Magnus som står för matlagningen på vardagarna, jag är bara less på matlagning, men så ibland så glimmar det till i min hjärna ;)


Här kommer något som jag gjorde på annandag påsk.


LAX PÅ SPENATBÄDD


* Smörade en form.

* La spenat i botten. Tog några nävar ur påsen. Använde fryst spenat, men det är nog bättre med färsk (slut i affären).

* Sedan så hade jag i lite grovsalt.

* La i laxbitarna.

* Smulade över en bit fetaost naturell.

* Hällde över 1 dl vispgrädde.

* Kryddade med frysta franska örter

* Så skjuts in i ugnen.


Till det serverade vi pressad potatis.


Det va inte dumt alls. Tyvärr så har jag ingen bild, för att fotografera matlagningen kommer väl aldrig jag ihåg ;)


Smaklig spis!

ANNONS
Av Ingrid - 7 april 2010 21:45

Jag har min egna tro när det gäller andevärden. Före 1997 så hade jag ingen tro på att andarna lever omkring oss alls. Hösten 1997 så dog både min farfar och min pappa med bara 14 dagars mellanrum. Efter en händelse bara några dagar efter att min farfar gått bort så känner jag ibland stark närvaro från "deras" värld. Hitintills alltid positiv och trygg närvaro.


Efter att vi blev tvugna att ta bort Dora har jag haft mycket påhälsning av både djur och nära anhöriga. Jag vet inte om Dora "öppnade kanaler. Första dagarna efter att Dora dog så hörde jag henne här hemma, hon suckade och pratade som hon brukade göra. Jag hörde henne när hennes klor gick på golvet. Såg henne i min ögonvrå, skymta förbi. Den absolut första natten efter att hon dog fanns hon med mig i tidningsbilen, fast hon aldrig åkt i den, när jag körde runt på mitt distrikt. Hon låg och tittade på mig med sina stora bruna ögon, sedan reste hon på huvudet och så reste hon sig, suckade, vände mig ryggen och gick. Så gjorde hon några gånger på natten. Varför? Jag vet inte.

 Under natt mot tisdag förra veckan, så hände nåt annat som var obehagligt. Mitt på rundan, mitt i natten vid halv 5, så hör jag hur en pinne slår mot plåten på bilens sida, som om någon kastar den mot sidan på bilen. Eftersom jag satt och körde mot en korsning så hade jag ögonen på vägen och jag såg varken djur eller människor. Naturligtvis så hoppade jag till i bilen och kände rädsla. Har efteråt försökt att förstå, men hittar inga förklaringar. Nä, pinnen ramlade inte uppifrån ett träd. Det var på sidan det small till. Nä bilen hoppade inte till, vilket den borde ha gjort om det var något jag körde över med hjulen. Ja, jag har kollat efter märken i plåten och smutsen på sidan av bilen men inte hittat något. Natt mot onsdag så kröp jag förbi platsen och javisst, där låg pinnen kvar. Mystiskt, men vem kastade den på bilen? Var det riktat mot mig eller posten, jag kör ju en gul postbil?


En annan natt har farfar varit med mig i bilen. Han har suttit och berättat sina små historier som han gjorde när han levde, om sin tid när han körde "droska" (taxi) i Stockholm. Historierna hörde jag inte, men väl hans skratt. Min pappa har tillsammans med farmor varit med en annan natt, men jag kände bara närvaro, inget hände. Så efter en natts lugn körning igår (natt mellan måndag o tisdag) så trodde jag att det skulle vara lugnt, men så inatt så känner jag helt plötsligt att det börjar lukta kattkiss i bilen. Då trodde jag att jag var tokig. Men så kände jag igen doften. Sonja, våran gamla skogkatthona som vi avlivade för ett år sedan, hmmm.  Straxt därpå så kände jag cigarettrök, men det kan ha sin naturliga förklaring eftersom jag passerade en gård med flera boningshus. Det händer ju att folk går ut och röker mitt i natten.


Det känns nästan som om andarna har tagit en kölapp ;)

Kanske blir det lugnt när Dora får komma hem?

Men samtidigt så undrar jag vad som händer inatt?


Kalla mig gärna tokig! Jag bryr mig inte. Jag återger det jag upplever. Ber ingen att tro på mig. Ber ingen att förstå. Skriver av mig för att slippa tankarna. Kanske också för att försöka förstå, det jag inte begriper.

Av Ingrid - 7 april 2010 14:36

Idag har de ringt från veterinären. Askan efter henne har kommit dit, så ikväll åker jag och hämtar hem henne. Hon skulle "hem" efteråt. Det bestämde jag och Magnus, mitt i alla tårar när vi väntade på att hon skulle stänga sina ögon. Enskild kremering och hem. Så nu ska jag hämta henne ikväll. Min älskade första fralla. Åååh vad jag saknar henne.


  

Här i vårsolen för ett år sedan.

Av Ingrid - 3 april 2010 22:41

...har min 15-åriga dotter. Hon ska åka på sin första resa med flyg. Hennes kompis har sin pappa stationerad utomlands så tjejerna ska dit och hälsa på nu under påsklovet. Maria är så uppe i varv att ho knappt vet vart hon ska ta vägen. Samtidigt är hon supercool. Hon har packat "nästan" klart för tre dagar sedan. I kväll är hon hos kompisen. De ska ta bussen till Stockholm inatt 02:15 för att byta till flygbussarna som tar dem ut till Skavsta. 15:00 lyfter så planet till Malta. :)

På Malta i drygt 1 vecka. Var rädd om dig älskade dotter   


Hoppas du får det underbart med vårsol och lagom varmt.


Kramelikram gumman!

Av Ingrid - 1 april 2010 00:01

...Doras småtjejer är två spattiga tjejer nu när ledartiken har försvunnit. De jagar katterna något alldeles galet. Även om någon av katterna smyger runt så kan Svea och Filippa studsa upp från, som vi tycker, djup sömn till klarvakna och på vakt. De vaktar mot allt de hör och ser just nu. Skäller lite mer än vanligt. De har ätit sämre sedan Dora dog. Det har säkert också med flockbeteendet att göra.

Annars så går det bra med småtjejerna.


Det har varit jobbiga dagar och nätter för mig. Ibland hör jag henne sucka på hennes karaktäristiska sätt. Ibland går hon runt här hemma, hör hennes gång med klorna i golvet. Ibland skymtar hon förbi i ögonvrån.

Hon saknas vid promenaderna, utfodringen, myset o goset. Jag hoppas hon har det bra nu. Kan gå på promenader och snosa på alla dofter och rulla i solvarm mossa. Det bästa hon visste var att sola och jag hoppas att hon har möjlighet till det nu. Mammas älskade hushållsgris...


  

Av Ingrid - 25 mars 2010 16:30

Det gick inte bra hos veterinären. Vi har inte Dora med oss hem.


När jag svängde ut på stora vägen på väg till veterinären sa magkänslan att det var sista resan med Dora.


Redan på väg dit så låg Dora bak i bilen och småpratade med mig hela vägen. När vi svängde upp på parkeringen hos veterinären så blev hon tyst.


Veterinären kollade en massa reflexer och styrkan i både bakkroppen och frambenen. Reflexerna finns, men det verkar som om hon inte får signalerna ända fram till hjärnan. Vad det beror på kan ingen svara på. Hjärntumör, diskbråck eller vad som helst. Hon borde ha svarat på penicillinet om det var en borreliainfektion. Om det var en hjärntumör så borde kortisonet ha minskat tumörstorleken och förbättrat hennes status. Tiden borde ha hjälpt till att läka henne tillsammans med medicinerna. Tyvärr så var det så små förbättringar att veterinären inte trodde på att hon skulle kunna bli bra. Så hon tyckte att Dora skulle få somna in.

Jag ringde efter min sambo som kom inom en halvtimme. När jag stod där och grät och klappade min älskade hushållsgris så tittade hon på mig med sina kloka bruna ögon och så la hon sin högra framtass på min hand, som för att trösta mig. Då tjöt jag ännu mera. Vi klappade och pussade på henne i massor och efter nästan en timme lämnade vi henne.


Nu rullar hon sig i den gröna solvarma mossan där hon är nu.


När vi kom hem blev vi nästan överfallna av två småtjejer som tyckte det var urkul att vi kom hem, men något fattas oss. Det är så attans tomt och så fruktansvärt tyst.

Usch!

Av Ingrid - 24 mars 2010 21:35

...har vi haft idag. Vi ska träffas imorgon torsdag kl 13:45 så hon får göra sin bedömning. Med både skräck och spänd förväntan går vi dit imorgon för att höra vad de har att säga.


Dora gör framsteg även om de är små. Hon håller upp huvudet allt längre stunder. Hon balanserar kroppen allt bättre, fortfarande liggande, och med dålig styrsel i frambenen. Den stora förändringen idag är att hon sparkade ifrån när vi va ute och kissade. Hon ligger ju fortfarande ner på magen när hon är ute och ska kissa.


Alltså ibland kan jag inte låta bli :)


           

Presentation


Bloggen om våra frallor och livet i största allmänhet. Klicka på bilderna så kommer dem upp i större format. Allt bildmaterial är copyrightskyddat så fråga först innan du "lånar".
Tack och Välkomna hit!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012
>>>

Väder

Vädret Ulvsby

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Portaler och listor

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se