Senaste inläggen

Av Ingrid - 8 december 2009 18:37

Ni som känner oss vet att vår panna har pajade för några veckor sedan.


Det 26 år gamla kopparröret som innehåller 105 liter varmvatten inuti pannan har med tiden blivit urarmat. Så med en stackars 15-årig tonårsdotter i hemmet är detta nästan katastrof ;)


Lagom till att vi begärt in offerter från några Bergvärmeinstallatörer så gick vår bankman eller ska vi säga kvinna på semester. Vårt val föll på Erbeco här i Karlstad. Deras Nibe 1245-10 kändes rätt. Sedan kan jag säga att säljaren har 75% i hela köpet. Lugn och trygg navigerade han oss bland siffror och sparade pengar i förhållande till vårt oekonomiska pelletsaggregat från Janfire som installerats i en oljepanna. Idag gör vi av med mellan 9 och 12 ton pellets per år och det är liiite för mycket för vårt hus och antalet familjemedlemmar.


Så medans bankkvinnan var på semester tog jag hit Fortum som var och sprayade med gul färg på marken, där kablarna för elen går. Jag har också kontaktat Skanova för en karta över ritningarna där telefonkablarna går. Detta bara som säkerhetsåtgärd då jag visste att telefonkabeln inte skulle krocka med borrningen.


Såklart har det också hunnit bli -10 grader ett par nätter :( Så nu måste vi passa på att gräva upp lite buskar och växter så de inte förstörs alldeles.


Idag har jag förstärkt de gula markeringarna på marken med några pinnar, så att vi inte ska missa vart en elkabel går.


Här nedan ett par bilder på våra gula markeringar och pinnar.


               


ANNONS
Av Ingrid - 8 december 2009 12:36

...eller kanske inte.

Idag när vi tog förmiddagspromenaden så skrämde vi iväg ett par rådjur. De sprang endast 10 meter ifrån oss och alla tre vovvarna blev halvtokiga och skulle efter. I en sån situation så är det intressant att se hundarnas personligheter.


Mamma Dora började att prata högt med de flyende rådjuren. Filippa stod och andades tungt och häftigt och vibrerade i hela kroppen. Svea vårt lilla bustroll körde ner näsan i backen och började spåra, något som hon inte brukar göra. Det brukar vara Filippas uppgift. Alla tre tänkte springa efter och jag är övertygad att de trodde att de skulle få något annat på menyn än Royal Canin bulldogfoder ikväll ;)


Vi gick vidare när vi samlat ihop oss trots att vovvarna kikade över skuldran en stund efter att vi passerad platsen där de sprang förbi oss följde de med. Jag spanade efter de stackars rådjuren men de hade flytt över en leråker och in i skogen så de var borta. Tyvärr hann jag inte kika så mycket på rådjuren för det kändes som jag hade tre jakthundar i band när de sprang förbi.


 Copyrigt: Lars-Olov Karlsson

 

Jag antar att det inte var någon bock eftersom jag inte såg några horn.

ANNONS
Av Ingrid - 7 december 2009 15:40

Hua så dum jag är! Jag har fler läsare som inte förstår engelska så här är lite kortfattat.

Tänkte mig inte för :( Ber om ursäkt för det. H1N1 är den i vardagsmun kallade svininfluensan eler grisknorren som jag själv kallar den.

Inlägget nedan bekräftar att även djur kan få den nya influensan. På den amerikanska siten för djurhälsa så bekräftar man att olika sorters djur fått den nya influensan. Bland annat så har en grisfarm i Finland blivit smittad. Grisarna förväntades bli friska efter 1-2 dagar.


På Cesar Millans sida så ber man att kolla efter symptom som är snarlika våra vid ev. influensa och så ska man gå tillväga på samma sätt. Stiger febern eller allmäntillståndet blir akut nedsatt, kontakta veterinär.


Alltså, jag trodde inte på det här och blev tvungen att ringa en bekant och hon bekräftade att hon också hade hört att hundar kan få "den nya influensan". Usch!


@Lena:

Ja vi har en hel del att tacka vårt EU-medlemskap för denna, vår nya politik med minskade resurser vid våra gränser. Det värsta är ändå inte Rabies, utan den läskiga Dvärgbandmasken. Den som det kan ta 10 år för att upptäcka symptom hos människan. *rys* Den är möjlig att operera bort från vår lever och som jag förstått det enda sättet att behandla den hos människan. Läs mer på Statens Jordbruksverks hemsida http://www.sjv.se/download/18.b1bed21121e26684180004294/V%C3%A4rt+att+veta+om+dv%C3%A4rgbandmask+mars+SLUTLIG+4+maj.pdf

Men precis som du säger Lena så finns det många flera otäcka små kryp som vi i Sverige är förskonade ifrån pga vårt klimat. Och andra kryp som vi varit förskonade ifrån pga vår politik när det gäller djurimport.


Jag tycker att vi ska värna om vår underbara "Allemansrätt" och framför allt så ska vi värna om Sveriges invånare. Så fram för bättre gränskontroller och mer information till allmänheten om djurimport och varför man inte ska köpa oregistrerade djur på "Till-salusajter".

Av Ingrid - 7 december 2009 14:25

Fick den här på mail idag. Duktiga vovvar   


Jul
Av Ingrid - 7 december 2009 11:24

Den här artikeln hittade jag på Cesar Millan´s sida och undrar nu om det är möjligt?


Kan hundar smittas av H1N1?

Läs här http://www.cesarsway.com/askthevet/serioushealthadvice/h1n1


För er som vill läsa här har jag kopierat in texten från Cesar Millan´s sida


H1N1 Virus Confirmed in 2 Dogs in China

The China Agricultural University tested 52 sick dogs, and two of them tested positive for H1N1. Since their virus matched the human virus 99%, it is likely they caught it from their human companions.

No cases have been reported in the United States yet, but this discovery means that transmission is possible. At this time, there's no evidence that our pets can transmit the virus to us.

If you're sick, it's important to be careful not to expose your dog:

 • Avoid coughing or sneezing on your dog.
 • Wash your hands often, especially before touching your dog.
 • Don't allow your dog to come into contact with used tissues.
 • Avoid touching your dog's eyes, nose, and mouth while you are sick.
 • Use alcohol-based hand cleaners.
Symptoms of H1N1 in pets may include:
 • Loss of appetite
 • Lethargy
 • Difficulty breathing
 • Fever
 • Coughing
 • Sneezing
 • Wheezing
 • Runny nose and/or eyes

If your dog or cat develops these symptoms, contact your veterinarian for the best course of action.

For more information, visit the American Veterinary Medical Association website.

Av Ingrid - 7 december 2009 10:29

Jamen nu tror jag bestämt jag skrattar ihjäl mig   

  Foto: Feel Addicted


Läste denna artikel på aftonbladet.se och trodde först att det var ett aprilskämt. "Här är världens första sexleksak för hundar".

Sexleksak för din "ridande" hund. Hur vore det om de stackars innovatörerna hade kontaktat Fredrik Steen eller sett hans videosnutt på tv4.se


Cesar Millan är en annan stor internationell personlighet som innovatörerna kunde ha kontaktat innan de gjorde en så smaklös "uppfinning" till hundar.


Jag blir så trött. Förstå-sig-påare som inte har den blekaste aning om vad beteendet handlar om. Varför rider då tikar på tikar, när de inte löper? Eller tikar på hanar, när de inte löper? Eller hanar på hanar när det inte finns löptikar i närheten?

Nä skärp er. Förstå att det är ett dominansbeteende. Parningsakten är till för fortplantning för hundar. 3-5 dagar under löpet, direkt efter blodlöpet. Ledarhunden (tik eller hane) talar med beteendet om för de som är lägre i rang att det är han eller hon som bestämmer, om de försöker något annat.


Om en hane rider på något - hund, människa eller sak när det finns löptikar i närheten så tycker inte jag att det är ett onaturligt beteende, även om det inte alltid är önskvärt eller passande.

Av Ingrid - 6 december 2009 21:52

Finns det några som kan tryna o grisa som frallor när det är tråkväder?


Nä jag tror inte det  

   

Filippa hos Husse


Imorse kom jag hem straxt efter 9. Så vid 10-snåret kraschade jag i sängen och sov till 16:30. Guuud så skönt, fler än frallorna som kan tryna och grisa när det är tråkväder. 

Väl uppe så tog jag en dans med dammsugaren och en annan med moppen.


Nu ska jag fortsätta att kolla filmen  "Jakten på lyckan" med Will Smith.  


Av Ingrid - 5 december 2009 17:55

Inatt har jag jobbat och precis i slutet av arbetspasset så började det komma ner något odefinerbart - blött men vitt samtidigt *bläk*.


När jag vaknade vid 15-tiden så hittade jag en trynande Dora, som började löpa i förrgår. Det är andra löpet sedan hon fick valpkullen och 8 månader sedan sist. Filippa löpte för två månader sedan, men Svea har inte börjat ännu. Vet inte om hennes instinkter vaknar när mamma löper, eller om hon är så ranglåg att hon avstår. Bara vänta och se. De har fyllt 1 år nu.

  

Presentation


Bloggen om våra frallor och livet i största allmänhet. Klicka på bilderna så kommer dem upp i större format. Allt bildmaterial är copyrightskyddat så fråga först innan du "lånar".
Tack och Välkomna hit!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012
>>>

Väder

Vädret Ulvsby

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Portaler och listor

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se