Gästbok

Signatur:
    Kom ihåg mig
Adress till din blogg / hemsida:

Skriv in koden som står till höger:
   Spamskydd  
Inlägg:

Hahaha, kattjakter har vi här flera gånger varje kväll. Filippa är den som är mest på, om hon är vaken. De sladdar i kurvorna i jakten. Mini hinner alltid undan. Tur för henne annars skulle nog vovvarna "rundpussa" kisse. Tror att kisse retas en del också, hihi.
De två äldre katterna Sonja 18 år (trefärgade) och Fia 11 år (långhåriga svartvita) har vi avlivat.
Sonjas njurar slutade att fungera och Fia fick en juvertumör :( Mini vår kvarvarande kisse är 10 år och ingen ungdom hon heller.

Annars så är det Svea som står för vaktandet. Jag upplever det som en fas de går igenom runt 1 års ålder. Se spöken och vaka över hus och familj.

När vi möter nya hundar eller hundar de är bekanta med så tar nyfikenheten överhand och alla tre ska fram, men Dora brukar vara den som sätter de små damerna på plats - liksom säger åt dem att lugna ner sig. Att hon själv gnäller och snackar så att man inte kan prata med den andra hundägaren är inget hon förstår att hon gör.
De skäller väldigt lite tycker jag.

av Ingrid 15 december 2009 kl 15:29

Å inte kul det med datan å inte billigt :-(
Filippa låter precis som Donna! Hon är en tuffing tror hon iaf, brukar bli att hon gömmer sig bakom Nikki ;-)
Lite jobbigt för hon skäller på allt och inget, tror hon ser spöken ibland. Men skall snart gå den kursen så hon får träffa lite andra hundar än bara Nikki så kanske det blir bättre. Dom skall ju alltid gadda ihop sig när dom träffar någon ny hund, Nikki är väldigt överbeskyddande mot Donna. Både på gott och ont.

Hur går det med dina katter tillsammans med hundarna? Donna gillar inte alls katter.... Hon hamnade i kattbråk med Daniels pappas katt när hon var valp, sen dess skäller hon så fort hon ser en katt..

av Jessica Å Donna 15 december 2009 kl 12:33

@Jessica:
Jag hittade den ägarinnan genom kontakter med kontakter ;) (kringelkrokar). Resan med att få reda på saker om Doras historia är som att åka på en kurvig och guppig skogsväg. Men jag tror att jag har fått fram så mycket jag kan i dagsläget.

Ja jag har efter mycket strul fått tag i Doras originalstamtavla. Kan kolla om jag har en inscannad kopia i min stationära dator. Alla mina papper som har med Dora och valparna att göra finns på hårddisken på den datorn som pajjade i somras. Jag och min sambo tror att det är läsararmen som har pajjat inne i hårddisken. Vilket innebär att det mesta av allt material på hårddisken är kvar, men att det mekaniska inte funkar, så det går inte att läsa på hårddisken. Det kostar sisådär 7 000:- att skicka iväg den för att öppna hårddisken i ett labb och rädda informationen ifrån den :(((
Har sparat hårddisken.

Filippa är också galen med sin nos. Den är i backen för det mesta. Hon spårar jämt och blir så fokuserad på det hon gör så hon glömmer oss andra när vi är ute och går. Svea är mer en agility-typ. Hoppar skuttar och älskar att lyda och vara till lags.
Filippa är den som bara går när vi är ute på promenader. Har liksom en promenadmotor. Medans Svea är den däringa nyfikna trollet som är överallt och ingenstans samtidigt. Hon är den som går dubbelt så långt som oss andra för att hon travar/skuttar/springer och klurar på allt.
Dora gillar bara att vara med och få gå. Ibland får hon ett stolleryck och busar med de andra.

av Ingrid 15 december 2009 kl 11:06

Hur hittade du den ägaren? Hade varit så kul att veta hur Donnas syskon mår, och lite mer bakrund om föräldrarna. Har du Doras stamtavla, kan inte du maila den till mig? Hade varit kul att släktforska lite... Om det går förstås. Är det nån av Filippa och Svea som gillar att spåra?? Donna är galen med sin nos, spårar hela tiden!!!

av Jessica Å Donna 15 december 2009 kl 08:59

Ja jättetråkigt! Bosse skulle säljas pga ändrade familjeförhållanden. 9 000:- skulle de ha för honom.

Filippa löpte i mitten på september, men Svea har inte börjat ännu, men jag tror det är på gång. Hon har börjat fälla mer än de andra två gör just nu. Dora börjar också fälla mer än vanligt ca 2 veckor före löpet.
Jag ropar - "Ska ni bada?" Svea kommer galopperande för hon vill busa. När hon kommer på vad jag just sa tvärnitar hon, kröker rygg och kryper ut med golvet för att smyga därifrån. Alla tre gillar att bada när de väl står i badkaret. Ingen av de gillar att bada varmt.

Dora är född 1/1-2005 enligt stamtavlan. Jag vet att det är samma hane till båda kullarna. Han heter Oniks (Onyx, är osäker på stavningen) och är brindle med lite vitt på bröstet (som Märta). Jag har hittat en ägare från förra kullen, men hon hade inga problem vid tikens 1 årsdag. Jag vet att den kullen bestod av 8 valpar, men inte fördelningen. Skulle vara kul att se dem. Kan ha sett en hanvalp på blocket, men jag är inte säker, så jag låter det vara osagt. Den kullen är född i maj 2008. Kommer inte ihåg datumet nu.

av Ingrid 14 december 2009 kl 17:30

Ok, va såg du honom på blocket?? Stod det varför dom ville sälja honom? Inte så kul...
Hehe Donna springer och gömmer sig när hon vet att hon skall bada, Nikki med! Men när hon väl är inne så älskar hon att bada VARMT!!! hehe Hon är en livsnjutare! Har bägge löpt än? Donna är sen hon.

Hur gammal är Dora? Synd att man inte kan få reda på ägarna till den första kullen. Vet du om det var samma pappa?

av Jessica Å Donna 14 december 2009 kl 16:20

Nä tyvärr så har jag inte hört ett ljud från någon annan än er och Märta (Coco Chanel).
Jag såg Hugo Boss (Bosse) låg ute på Blocket till försäljning. Försökte få kontakt då, men tyvärr fick jag inget svar.

Badningen har det blivit lite si och så med här sedan pannan pajade. De fick bada igårkväll. Fick värma vatten och skölja med strilen på vattenkannan. Det funkade det också.
Vi har värme, men vattenslingan som finns inne i pannan som ska hålla varmvattnet har bärjat läcka, så varmvattenledningarna fick de plugga igen.
Efter helgerna ska vi få in pannan, så får vi se om det är -30 grader ute eller plusgrader. De ska ju gräva för att kunna få in ledningarna i huset. Inte bara att borra ;)

av Ingrid 14 december 2009 kl 12:43

Har du hört nått ifrån dom andra valpköparna? Tänkte om dom också hade symtom? Nu när Donna äter kortison och badas en gång i veckan, och när vi städar regelbundet så är hon Nästan symtomfri så det är skönt! Hehe a dom gillar att ligga i soffan, men mina får inte göra det längre då Donnas allergi blir värre då, så dom har fått en egen säng som är lätt att hålla ren! Skall gå en lydnadskurs med Donna nu i Januari, hon behöver de... haha såå busig!! Men världens goaste!

Ha det bra!! // Jessica

av Jessica Å Donna 14 december 2009 kl 07:58

Ja det är ärfligt. Dora har inga problem med klåda eller öron eller något som kan vara allergirelaterat.

När jag pratade med Anna sist så var hon där ni är med Donna nu. Äta Cortison för att ta bort symptomen och så gick hon på vegetarisk kost inför vaccination av allergin.
De var på väg att flytta till samma stad som ni bor i så jag vet inte om de kanske står mitt i flyttbestyr.

Självklart så pussar jag hundar ;) och gosar. Jag vill inte att de ska vara i soffan, men husse kan inte låta bli och då snarkar de värre än värst när husse kliar de på magen. De kan verkligen tala om att de njuter :)
Nu ska jag gå och lägga mig för jag har jobbat inatt.

Krama om charmtrollen

av Ingrid 13 december 2009 kl 10:53

Ja det sägs ju att det skall vara ärftligt med atopi. Dora har inga sådana problem eller? Nej vi har inte hört något ifrån dom... Hade varit kul å göra det. Vet du något om hur Märta mår? Hon hade oxå allergi va?

Ja vi tänkte börja med färskfoder om ca 2 veckor. Så hör av mig om hur allt går!

Pussa hundarna!!! // Jessica

av Jessica Å Donna 12 december 2009 kl 19:11
n
ANNONS

Presentation


Bloggen om våra frallor och livet i största allmänhet. Klicka på bilderna så kommer dem upp i större format. Allt bildmaterial är copyrightskyddat så fråga först innan du "lånar".
Tack och Välkomna hit!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012
>>>

Väder

Vädret Ulvsby

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Portaler och listor

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se