Direktlänk till inlägg 1 april 2010

Spattiga småtjejer...

Av Ingrid - 1 april 2010 00:01

...Doras småtjejer är två spattiga tjejer nu när ledartiken har försvunnit. De jagar katterna något alldeles galet. Även om någon av katterna smyger runt så kan Svea och Filippa studsa upp från, som vi tycker, djup sömn till klarvakna och på vakt. De vaktar mot allt de hör och ser just nu. Skäller lite mer än vanligt. De har ätit sämre sedan Dora dog. Det har säkert också med flockbeteendet att göra.

Annars så går det bra med småtjejerna.


Det har varit jobbiga dagar och nätter för mig. Ibland hör jag henne sucka på hennes karaktäristiska sätt. Ibland går hon runt här hemma, hör hennes gång med klorna i golvet. Ibland skymtar hon förbi i ögonvrån.

Hon saknas vid promenaderna, utfodringen, myset o goset. Jag hoppas hon har det bra nu. Kan gå på promenader och snosa på alla dofter och rulla i solvarm mossa. Det bästa hon visste var att sola och jag hoppas att hon har möjlighet till det nu. Mammas älskade hushållsgris...


  

 
ANNONS
 
Maddo

Maddo

1 april 2010 04:21

Det är tungt med en förlust. Du verkar komma vidare, även om det känns jobbigt. Fortsätt kämpa! Kramar

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingrid

Ingrid

1 april 2010 10:46

@ Maddo:
Jo, nog måste jag vidare. Sorgen är ju min saknad i min själviskhet. Det är min mänskliga reaktion. Jag kommer alltid att sakna henne.
Jag saknar ännu min Shih-Tzu som jag avlivade 1991, då han blev blind och var 10 år gammal. För övrigt frisk, men jag hade Johan liten (1½ år) då och eftersom Abbe inte såg att ta sig undan från Johan så mådde han inte så bra. Så det var ett tungt beslut, men nödvändigt.

Hundarna reagerar på ett annat sätt. Utifrån flockens och individens överlevnad. Intressant att se deras sätt att leva så i nuet.

http://solfrallan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Jessica Å Donna

1 april 2010 15:23

Måste vara tomt utan Dora som håller reda på småtjejerna! Lilla Dora!!! Är dom bättre i huden nu? Äter dom fortfarande kortison? Donna blir lite sämre nu när det börjar bli varmt/fuktigt ute... men ok. Hungrig är hon hela tiden! ;-) Det bästa hon vet är morötter.

 
Ingrid

Ingrid

1 april 2010 18:38

@ Jessica Å Donna:
Ja det är fruktansvärt tomt.
Just nu så är dem riktigt bra. Kliar inte mer än vad hundar gör i största allmänhet. De är inte röda i huden och det har växt ut päls där den saknades.
De ska äta kortison tills i sommar då vi ska göra utredning. Bäst svar får man tydligen när de har fyllt 1½ år.

Våra gillar också morötter och det är bra för det blir dem inte tjocka av. Periodvis så kan de äta mycket, upp till 2½-3 dl per mål, medans andra perioder, som nu så äter dem bara 1½ och ibland väljer de till o med bort mat över huvudtaget.

Om Donna reagerar nu när det börjar bli varmt o fuktigt tänker jag att hon reagerar på mögelsporer o svampsporer.
Hur har det gått med Nikki?
Har ni träffat Märta något mera? Hur har det gått för henne?

http://solfrallan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Jessica Å Donna

2 april 2010 20:12

Ok så dom är period ätare ;-) Donna skulle nog helst vilja äta hela tiden om hon fick! Ja hon tål inte mögel.... så det är lite trixit, samma med damm å kvalster. Vi har tyvärr inte träffat Märta något mer, men skall göra det nu när våren kommer!

Nikki mår bra, Donna å hon är bästa vänner! Så kul är det!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 27 november 2012 08:22

Kanske borde jag göra lite uppdateringar...

Av Ingrid - 23 maj 2011 01:24

Ja inte för att jag vinner, mest för att det skulle vara en kul grej...Vad handlar den om då?-Jo en drömtatuering ;-) inklusive en helg i Stockholm på Stockholm Inkbash mellan 26-28 augusti...Var med och tävla du också :-DHär är länken http://www.tlc...

Av Ingrid - 17 april 2011 01:00

Bruno running around and playing like crazy with the ball. Holly trying to catch up and teasing  . Training for the puppyshow may the 1st. And a picture of Svea, our allergic girl. Nice day in the springtime.   Bruno har lekt med fotbollen som en...

Av Ingrid - 15 april 2011 17:17

                  

Av Ingrid - 14 april 2011 21:55

I saw the first Hedgehog of the year this past night. It was in a hurry and run down in the grass in the ditch. So there is no picture. And the first frogs has visited the roads. The big birds (I don´t know there name in english) has arrived. The pic...

Presentation


Bloggen om våra frallor och livet i största allmänhet. Klicka på bilderna så kommer dem upp i större format. Allt bildmaterial är copyrightskyddat så fråga först innan du "lånar".
Tack och Välkomna hit!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Väder

Vädret Ulvsby

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Portaler och listor

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se