Direktlänk till inlägg 12 mars 2010

Dora... vår älskade hushållsgris...

Av Ingrid - 12 mars 2010 00:22

...genomgår ingen förbättring just nu. Så vi får se till morgonen. Hon äter det vi sätter framför hennes näsa som hon gillar som korv, köttbullar, ost, leverpastej och en massa annat. Hon slickar i sig vätskeersättningen och jag har väl fått i henne 3-4 dl vätska idag.

Styrseln i kroppen är lika dålig och balansen är svår för henne. Men hon kissar när hon är ute.


Hon kämpar som busen och har en vilja av stål. Vi älskar henne och det är riktigt, riktigt jobbigt att se henne vara så här sjuk.

Hoppas, hoppas, hoppas att hon blir liiite bättre under natten eller så blir det kortison from imorgon fredag.


Jag har surfat en del på både Borrelia hos hund och på Anaplasmos hos hund (Ehrlichios) och de två mest relevanta länkarna jag hittat fanns på Statens Veterinärmedicinska Anstalts hamsida, men jag har försökt leta efter olika hundars symptom och behandling samt hur det gick sedan, men det har varit svårt att hitta något riktigt bra. Oftast upphör inlägg och kommentarer efter en tid i olika forum. Förhoppningsvis när hunden blir frisk.

Frågor som jag klurar på är:

* Varför funkar inte kortison ihop med Borrelia?

* Kortison och penicillin samtidigt?

* Hur lång tid tog det mellan hunden fick sin första penicillindos och innan effekten visade sig? Beroende på hur allvarligt sjuka hundarna var?


Något som jag och veterinären pratade om idag på förmiddagen när jag var där med småtjejerna, var Kortison responsiv meningit, en hjärnhinneinflammation som svarar på kortison, förklarade veterinären för mig. Hittade dock en uppsats om detta nyss, förviso med 15 hundar i studien, men det såg ut som vissa raser samt hundar under 2 år verkade ha en predestination för detta. Såklart kan man inte vara säker när en uppsats skrivs med ett så litet antal objekt.


Tänk om det är vanlig TBE som hon fått då, även om det är mycket ovanligt, bara några få hundar per år. Snabbt sjukdomsförlopp oftast med dödlig utgång.


Fy, nu ska jag nog sluta skriva eftersom de gråa tonerna blir mörkare för varje teori jag kommer med.

Nu ska jag hoppa ner i sängen och sova så kommer vi fortare fram till morgondagen.


  

Våren i antågande

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jessica Å Donna

12 mars 2010 15:58

Hur mår lilla Dora? Tänker på henne, stackars henne!
Donna hälsar till sin mamma!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 27 november 2012 08:22

Kanske borde jag göra lite uppdateringar...

Av Ingrid - 23 maj 2011 01:24

Ja inte för att jag vinner, mest för att det skulle vara en kul grej...Vad handlar den om då?-Jo en drömtatuering ;-) inklusive en helg i Stockholm på Stockholm Inkbash mellan 26-28 augusti...Var med och tävla du också :-DHär är länken http://www.tlc...

Av Ingrid - 17 april 2011 01:00

Bruno running around and playing like crazy with the ball. Holly trying to catch up and teasing  . Training for the puppyshow may the 1st. And a picture of Svea, our allergic girl. Nice day in the springtime.   Bruno har lekt med fotbollen som en...

Av Ingrid - 15 april 2011 17:17

                  

Av Ingrid - 14 april 2011 21:55

I saw the first Hedgehog of the year this past night. It was in a hurry and run down in the grass in the ditch. So there is no picture. And the first frogs has visited the roads. The big birds (I don´t know there name in english) has arrived. The pic...

Presentation


Bloggen om våra frallor och livet i största allmänhet. Klicka på bilderna så kommer dem upp i större format. Allt bildmaterial är copyrightskyddat så fråga först innan du "lånar".
Tack och Välkomna hit!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Väder

Vädret Ulvsby

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Portaler och listor

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se