Direktlänk till inlägg 26 januari 2010

Självmordsförsök....

Av Ingrid - 26 januari 2010 02:42

Stod igår söndagskväll på Karlstads järnvägsstation och väntade på en person som skulle komma med tåget kl 18:55. När jag och sambon kom ner till stationen så ser vi på tavlorna i taket att just det här tåget är 13 minuter sent. Han, ja för det va en han, hojtade ut det i högtalarna också.


Så småningom så blir klockan 10 över, och 15 över, och så blir klockan 18 över, och då plötsligt så plingar det i högtalarna och speakerrösten säger ungefär så här -" Tåget från Oslo, Charlottenberg och Arvika, vidare mot Hallsberg, Katrineholm och Stockholm, står stilla på spåret vid Våxnäs eftersom man har kört på en person som låg på spåret".


Jag kände hur tårarna steg i ögonvrårna och hårståna reste sig på hela kroppen och jag blev till is i hela kroppen.

Min första tanke var "Ludmilla"!? Varför vet jag inte egentligen men jag har ju följt hennes blogg sedan hennes nästan 15-åriga dotter valde att avsluta sitt liv, just framför ett tåg. Ludmilla skriver om sin sorg och det liv som blev till efteråt. En känslosam blogg från en modig och stark kvinna.


Tåget blev stående på spåret i 1½ timme innan det kunde åka fram en knapp kilometer till stationen. Resenärerna fick snällt sitta kvar på tåget tills allt var löst. Först hade tågpersonalen gått ut med information i högtalarna och sagt att de kört på någon som legat på spåret. Andra utropet så hade de sagt att det var en äldre kvinna med cykel som blivit liksom knuffad av tåget vid en övergång. Vid det tredje utropet ca 20 minuter innan tåget fick lämna platsen så sa de att det var en man som hade legat på spåret och försökt begå självmord. Han blev bortknuffad av den stora plogen som tåget hade på loket, så vid transporten till sjukhuset levde han.

Tyvärr så avled han några timmar senare på sjukhuset av sina skador.


Mina varma tankar har ikväll gått till hans anhöriga. Sänder också min varma tankar till lokföraren och räddningspersonalen.


Så här stod det i NWT http://www.nwt.se/karlstad/article648486.ece

och så här i Vf http://www.vf.se/Nyheter/Varmland/En-man-omkom-i-tagolycka-100124.aspx 
ANNONS
 
Anna

Anna

27 januari 2010 22:01

Jag fick uppleva det på nära håll på tisdagsmorgonen...
Ögonblick på min näthinna jag aldrig kommer att få bort. Kan bara fråga sej:Varför?Och vad driver en människa att göra denna händelse framför andra..

http://www.bitchicbags.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

29 januari 2010 15:32

@ Anna:
Jag har fått förklarat för mig från min bästa väninna som är leg psykoterapeut enligt följande:

En person som begår självmord tar oftast inte livet av sig själv utan tar livet av det som är svart ont och alltid fruktansvärt jobbigt. Se det som att en männska har två personligheter, en glad och normal och en svart och deppig. Om den svarta personligheten är överrepresenterad i allt den här personen tänker, gör och är så kanske han elr hon kommer fram till att livet är outhärdligt att leva eftersom allt är svart, mörkt, negativt och bara för dj**ligt. Personen tar då kanske att fruktansvärt beslut att döda den svarta personligheten. På så vis blir det här beslutet mera begripligt, men ändå så är det ett fruktansvärt beslut, att inte se någon räddning.

Samtidigt så kan man höra att människor som överlevt sina självmordsförsök och som kommit ur sina psykiska sjukdomar är glada för att någon har räddat dem till livet.

Samtidigt som jag kan förstå hur en mäniska som ser allt i svart där själen värker och gör ont och inget är enkelt, kan ta ett sådant drastiskt beslut, så förstår jag inte.

Det här är en av förklaringarna och det finns säkert flera.

Jag hoppas att du fått hjälp att prata med någon. Ta kontakt med Posom som kan lotsa dig vidare annars alt. vårdcentralen som du tillhör.

Btw...
Snygga väskor du gör ;)

http://solfrallan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

anna

29 januari 2010 20:41

Tänkvärda ord för att försöka förstå. Tack! Försöker nu i första hand bearbeta händelsen genom att berätta,inse fakta men försöka programmera bort bilder på näthinnan. Förhoppningsvis lägger de sej gömda så man slipper se dem igen..Men bara att se bron på håll gav krypningar idag ..Men lovat mej själv att ta tjuren i hornen så fort det går att våga gå på bron igen så fort som möjligt.
Bra blogg själv.:)!

Mvh anna

 
malin

malin

11 februari 2010 22:43

Nu kommer tårarna.
Det är så känlsosamt, allt med döden.
Jag har stått där, påväg att hoppa, gång efter gång.
Men jag önskar över tusen att alla andra låter bli.

http://malinathome.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 27 november 2012 08:22

Kanske borde jag göra lite uppdateringar...

Av Ingrid - 23 maj 2011 01:24

Ja inte för att jag vinner, mest för att det skulle vara en kul grej...Vad handlar den om då?-Jo en drömtatuering ;-) inklusive en helg i Stockholm på Stockholm Inkbash mellan 26-28 augusti...Var med och tävla du också :-DHär är länken http://www.tlc...

Av Ingrid - 17 april 2011 01:00

Bruno running around and playing like crazy with the ball. Holly trying to catch up and teasing  . Training for the puppyshow may the 1st. And a picture of Svea, our allergic girl. Nice day in the springtime.   Bruno har lekt med fotbollen som en...

Av Ingrid - 15 april 2011 17:17

                  

Av Ingrid - 14 april 2011 21:55

I saw the first Hedgehog of the year this past night. It was in a hurry and run down in the grass in the ditch. So there is no picture. And the first frogs has visited the roads. The big birds (I don´t know there name in english) has arrived. The pic...

Presentation


Bloggen om våra frallor och livet i största allmänhet. Klicka på bilderna så kommer dem upp i större format. Allt bildmaterial är copyrightskyddat så fråga först innan du "lånar".
Tack och Välkomna hit!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Väder

Vädret Ulvsby

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Portaler och listor

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se