Direktlänk till inlägg 9 januari 2010

Rädda liv...

Av Ingrid - 9 januari 2010 11:12

Inatt eler tidigt imorse så skulle jag svänga av en väg in på en mindre för att dela ut tidningar. Samtidigt som jag svänger upptäcker jag något som ser ut som en isklump tappad från en bil. Ni vet en sån där gråbrun klump som brukarligga mitt i vägen. Eftersom jag svänger samtidigt så smyger jag och börjar rikta in snö/isklumpen mitt under bilen.


Då ser jag till min fasa att klumpen rör på sig och är randig. Stannar i tron att kisse skulle ta sin tidiga frukost och gå. Men nä, kisse vänder sig om och kisar på mig i det skarpa ljuset från billyktorna, burrar upp sig och lägger sig tillrätta. Hmmm, varför då? Påkörd?


Jag sätter på varningsblinkers och går nu ur bilen. Går fram till kisse och börjar klappa klia och prata. Kisse verkar vara en liten ungkatt och börjar genast prata med mig. Reser sig motvilligt upp frå den grushögen hon legat på. Grushögen hade grusbilen tappat. Vet inte om kisse upplevde att hon kunde hålla sig liiiite varm genom att sitta/kura där på grushögen.


Jag lyfter upp lilla kissen i min famn och hela kisse skakar, hon fryser. Jösses tänker jag nu och börjar undersöka kisses kropp i tron om att hon är påkörd, men inget fel hittar jag på kissen. Mellan min arbetsjacka och flera lager tröjor så håller jag kisse. Tar in henne i bilen medans hon sitter under min jacka. Efter 15 minuter skakar kisse fortfarande och då ringer jag min chef och undrar hur/vad jag ska göra. Prova att ta med kisse, annars fryser hon ju ihjäl. När han sa prova så tänkte han på trafiksäkerheten.


Jag provade att åka lite långsamt och kisse protesterade inte nåt. Jag började att åka lite fortare mellan lådorna samt öppna fönstret vid varje låda. Då protesterade kisse högt och ljudligt. Efter sisådär 15 minuter så hade kisse funnit sin plats på nackstödet, fortfarande med högljudda protester när bilen guppade och krängde på dåliga grusvägar.


Snart gled hon ner bakom min nacke. Bra arbetsställning - nope!!! Sakta känner jag att kisse glider ner lite till, och lite till, och lite till, tills hon ligger mellan mig och ryggstödet på svankstödet ungefär. Nu kan vi fortsätta att prata om bra arbetsställning ;) I fyra mil satt jag så. Men vad gör man inte för sina vänner djuren. När kisse gled ner så trodde jag att hon dog, men emellanåt när bilen återigen krängde eller svängde så kände jag att hon rörde på sig, men inte sa hon ett knyst under kvarvarande resan. Hon vände på sig så hon hade nosen inåt bilens mitt istället för utåt mot fönstret.


Jag gissar att hon är runt 6-7 kanske 8 månader, men inte äldre. Ja jo just det, det är en tjej.


Väl här hemma så satte hon vår 10-åriga huskatt på plats. Frallorna satte hon också på plats. Men vad gör en fralla när hon håller på att gå sönder av ren entusiasm... Hon gör allt för att få igång den där hårbollen... Kanske kan frallan lyckas med att lura hårbollen att leka... Hårbollen låter ...akta näsan... frallan skäller lite dovt uppmanande... kisse sätter sig ner... kisse ser svart ut i ögonen och sänker blicken... frallan viftar på svansen (ja det vet vi ju hur det ser ut ;)) ...kisse fräser igen... ...kisse reser på sig och går sakta in under soffan... Och där stannar kisse tills frallorna inte orkar vara vakna längre...


Jag har pratat med Djurskyddet i Karlstad och hon är anmäld som upphittad hos polisen. Djurskyddet ska kontakta mig i eftermiddag/kväll och berätta för mig hur vart jag vänder mig för att kolla om hon är chipmärkt. Veterinärerna är ju stängda en dag som denna och inte ringer jag akut för att åka och kolla det. Kisse mår bra, har ätit och druckit och gosar som om hennes sista stund är kommen. Om det inte dyker upp någon ägare så får hon stanna. Jag föll pladask. Så supergo.


Här e´ lilla kisse


    


Nu ska jag hoppa i säng och sova liiite innan nästa nattskift.

 
ANNONS
 
Lena

Lena

9 januari 2010 16:18

Vilken "solskens historia" mina tårar rinner av lycka!
-över att det finns mäniskor som DU!!!
Annars hade den söta missen kanske fryst ihjäl...
Hon liknar vår kärleks katt Aika! :-))
Spännande fortsättning! ;-)
Kram i kylan, som inte! ger sej hu hu.. /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Inger F

Inger F

12 januari 2010 08:55

Boktips om en annan frusen katt som har tur och får ett intressant liv: http://www.medianow.se/product/lp21446/bibliotekskatten-dewey/
Sann historia!

http://ingerf.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 27 november 2012 08:22

Kanske borde jag göra lite uppdateringar...

Av Ingrid - 23 maj 2011 01:24

Ja inte för att jag vinner, mest för att det skulle vara en kul grej...Vad handlar den om då?-Jo en drömtatuering ;-) inklusive en helg i Stockholm på Stockholm Inkbash mellan 26-28 augusti...Var med och tävla du också :-DHär är länken http://www.tlc...

Av Ingrid - 17 april 2011 01:00

Bruno running around and playing like crazy with the ball. Holly trying to catch up and teasing  . Training for the puppyshow may the 1st. And a picture of Svea, our allergic girl. Nice day in the springtime.   Bruno har lekt med fotbollen som en...

Av Ingrid - 15 april 2011 17:17

                  

Av Ingrid - 14 april 2011 21:55

I saw the first Hedgehog of the year this past night. It was in a hurry and run down in the grass in the ditch. So there is no picture. And the first frogs has visited the roads. The big birds (I don´t know there name in english) has arrived. The pic...

Presentation


Bloggen om våra frallor och livet i största allmänhet. Klicka på bilderna så kommer dem upp i större format. Allt bildmaterial är copyrightskyddat så fråga först innan du "lånar".
Tack och Välkomna hit!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Väder

Vädret Ulvsby

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Portaler och listor

Kategorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se